وبلاگ دیم
اطلاعات عمومی

دانه‌های سیاه درون کیوی حاوی ویتامین D است که استخوانساز است

660
...

دانه‌های سیاه درون کیوی  حاوی ویتامین D است که استخوانساز است

- از راشیتسم و نرمی استخوان جلوگیری میکند
- کیوی  منبع اسیدفولیک و حاوی ویتامین ث است و از کمخونی جلوگیری میکند

در این مقاله می خواهیم شما را با خواص کیوی از جمله تاثیر آن در کاهش وزن و لاغری، پیشگیری از ریزش مو، خواص کیوی برای سرماخوردگی و کاهش فشار خون و … آشنا سازیم. در واقع مطلب حاضر در بر دارنده ۱۰ خاصیت کیوی بر سلامتی از جنبه های مختلف می باشد. با نوآورد در ادامه این مقاله همراه شوید.

کیوی سرشار از ویتامین C است به گونه ای که میزان ویتامین C موجود در کیوی را ۲ برابر پرتقال میزان ویتامین C موجود در پرتقال، ۶ برابر لیمو ترش می دانند، همچنین میزان مواد مغذی موجود در کیوی ۸ برابر بیشتر از سیب است. کیوی دارای ویتامین A، ویتامین های گروه B نیز می باشد و دانه آن حاوی ویتامین D است. نکته دیگر در باره کیوی میزان انرژی آن است، کیوی بسیار کم کالری بوده و در هر ۱۰۰ گرم آن ۴۷ کالری انرژی ذخیره شده است.

خواص کیوی برای سلامتی
خواص کیوی در جلوگیری از ریزش مو

نوشیدنی اسفناج و کیوی، هم از خواص کیوی برخورداری است و هم از خواص اسفناج و برای تغذیه‌ی موها بسیار مفید است. اسفناج سرشار از آهن و اسیدفولیک بوده و در کنار کیوی – که یکی از میوه ای سرشار از ویتامین C می باشد – می تواند در سلامت پوست و مو و پیشگیری از ریزش مو موثر واقع شود. همانگونه که در بخش های دیگر این مقاله نیز اشاره شده است، ویتامین C باعث جذب بیشتر آهن و مواد مغذی می‌شود. اسفناج با وجود اینکه جزء سبزیجات است، اما طعم نسبتاً شیرینی دارد. برای تهیه‌ی این نوشیدنی، دو عدد کیوی رسیده و پوست کنده، یک فنجان اسفناج، نصف لیوان آب سیب و یک قاشق غذاخوری عسل، را درون مخلوط کن بریزید تا به خوبی با هم مخلوط شوند. استفاده منظم از این نوشیدنی می تواند در پیشگیری از ریزش مو موثر واقع شود.

خواص کیوی در جلوگیری از ریزش مو
خواص کیوی در جلوگیری از ریزش مو

کیوی برای سرماخوردگی

توصیه می شود برای اینکه از بیشترین میزان ویتامین C موجود در کیوی بهره مند شوید، آن را با پوست میل کنید. نکته جالب در خصوص کیوی آن است که بر خلاف بسیاری از میوه‌ ها، میزان ویتامین C موجود در کیوی بعد از چیده شدن از درخت چندان کاهش نمی یابد، این امر به علت پوست زبر این کیوی است که آن را از تماس با اکسیژن هوا و در نتیجه از بین رفتن ویتامین‌هایش در امان می دارد. البته این خاصیت محافظتی به دلیل وجود اسیدهای ارگانیکی مانند اسیدسیتریک و اسیدمالیک هم هست.

 مقاله مرتبط:   خواص آلبالو - 9 خاصیت آلبالو برای سلامتی
کیوی برای لاغری و کاهش وزن

اگر به فکر لاغر شدن و کاهش وزن هستید، یا هم اکنون رژیم گرفته اید، توصیه ما این است که کیوی را به برنامه غذایی خود اضافه نمایید. در واقع حدود ۲.۵ گرم فیبر در هر ۱۰۰ گرم کیوی وجود دارد. یک عدد کیوی می‌تواند میان وعده‌ مناسبی باشد. چون به خوبی سیرتان می‌کند و اجازه نمی‌دهد ریزه‌خواری کنید.

خواص کیوی در پیشگیری و رفع نفخ شکم

محققان با تحقیق بر روی تاثیر مصرف کیوی در فرایند هضم غذا به این نتیجه رسیدند که وجود آنزیمی به نام «آکتینیدین» در کیوی باعث هضم سریع‌تر پروتئین‌های حیوانی می‌شود. این آنزیم پروتئین‌ها را سریع‌تر از دیگر آنزیم‌های گوارشی هضم می‌کند. در واقع محققان به این نتیجه رسیدند که به کمک کیوی فرد دیگر بعد از مصرف محصولات لبنی، گوشت قرمز و ماهی دچار سنگینی معده و نفخ نمی‌شود.

زمانی که معده زودتر خالی شود باعث می‌شود که احساس ناخوشایند معده کاهش یابد. به همین علت، مصرف میوه‌ هایی مانند کیوی به عنوان دسر می‌تواند به هضم غذاهای سرشار از پروتئین کمک کند. به عقیده‌ی محققان یک عدد کیوی می‌تواند احساس ناخوشایند نفخ و مشکلات معده را کاهش ‌دهد.

خواص کیوی برای درمان یبوست

کیوی سرشار از فیبر می باشد، دو سوم از فیبر موجود در کیوی را فیبرهای غیر محلول در آب مانند سلولز و یک سوم را فیبرهای محلول در آب مانند پکتین تشکیل می دهد. فیبر موجود در کیوی برای مقابله با یبوست بسیار مناسب می باشد، بنابراین اگر به یبوست دچار شده اید می توانید کیوی میل نمایید.

خواص کیوی برای درمان یبوست
خواص کیوی برای درمان یبوست

تاثیر خوردن کیوی در کاهش فشار خون

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که خوردن روزانه سه عدد کیوی، فشار خون را کاهش می‌دهد. در این پژوهش از ۵۰ مرد و ۶۸ زن با میانگین سنی ۵۵ سال خواسته شد که به مدت هشت هفته هر روز سه کیوی یا یک سیب بخورند. نتایج این پژوهش نشان داد که تأثیر کیوی در کاهش فشار خون بیشتر از خوردن سیب بود به گونه ای که میانگین فشار خون را به میزان ۳.۶ میلی متر جیوه نسبت به دیگران کاهش داد.

 مقاله مرتبط:   خواص گلابی - 9 خاصیت گلابی برای سلامتی و پوست
خواص کیوی در رفع بی خوابی و مشکلات خواب

اگر شب‌ها در رختخوابتان غلت می‌زنید و به سختی به خواب می‌روید یک ساعت قبل از خواب دو عدد کیوی میل کنید. محققان معتقدند افرادی که به مدت ۴ هفته حدود یک ساعت قبل از خواب دو عدد کیوی بخورند گام بزرگی در جهت بهبود کیفیت خواب خود برداشته‌اند. نتیجه‌ بررسی‌های پژوهشگران در تایوان نشان می دهد که خوردن کیوی در شب بر خواب شبانه انسان تاثیرات مثبتی دارد، از جمله اینکه ۱) بیداری‌های نابهنگام در طول خواب را کاهش می‌دهد. ۲) کیفیت خواب را بالا می‌برد به طوری که صبح قبراق و سرحال از خواب بیدار می‌شوید. ۳) مدت خواب را افزایش می‌دهد. ۴) و سبب ایجاد احساس خواب‌آلودگی در فرد می شود.

خواص کیوی در رفع بوی بد دهان

بوی بدن دهان برای همه افرادی می تواند سبب ایجاد حس ناخرسندی و در جمع، سبب استرس و ناراحتی شود. اگر شما هم این مشکل با این مشکل مواجه هستید، در اینجا یک روش کاملا طبیعی برای حل این مشکل به شما ارائه می نماییم. برای این منظور یک عدد سیب را پوست بگیرید و خرد کنید، یک عدد خیار و یک عدد کیوی را پوست کنده و همه مواد را در مخلوط کن بریزید. می‌توانید کمی شکر را نیز به آب میوه‌هایتان اضافه کنید.

خواص کیوی در افزایش توان جنسی
خواص کیوی در افزایش توان جنسی

کیوی برای افزایش توان جنسی

یکی از مهم‌ترین هورمون‌هایی که ترشح آن می‌تواند به بهبود روابط جنسی در میان زوج ها کمک کند، هورمون پروژسترون است. بنابراین مصرف موادغذایی و گیاهان دارویی که به تولید و تنظیم این هورمون در بدن کمک می‌کنند بسیار اهمیت دارد. استفاده از نوشیدنی تهیه شده از کیوی، انگور، تمشک و نعناع تازه یکی از بهترین و مفیدترین راهکارها در این زمینه است. برای تهیه این نوشیدنی گیاهی یک عدد کیوی و یک فنجان تمشک را با هم مخلوط کنید و آن را درون یک لیوان بریزید، سپس متناسب با گنجایش لیوان آب انگور زرد به این ترکیب اضافه کنید. همچنین می‌توانید چند حبه انگور زرد پوست گرفته شده به این نوشیدنی گیاهی اضافه کنید. در نهایت چند برگ نعناع را خیلی ریز ساتوری کنید و به آن بیفزایید. استفاده از این نوشیدن می‌تواند در افزایش ترشح هورمون پروژسترون کمک کند و کیفیت روابط جنسی شما را بهتر و مفیدتر کند.

 مقاله مرتبط:   خواص انجیر – 7 خاصیت انجیر برای سلامتی
تاثیر کیوی در پیشگیری از سرطان

ویتامین C موجود در کیوی در جلوگیری از سرطان بسیاری مفید و موثر می باشد، همچنین نوع خاصی از اسیدهای فنول به همراه ویتامین C، در کاهش خطر ابتلا سرطان، موثر هستند. یکی از این اسیدهای فنول، اسید قهوه است که در کیوی با غلظت بالایی وجود دارد. اسید قهوه، همچون ویتامین C، مانع تولید مواد سرطان زا در معده، یعنی نیتروزامین ها، می شود. کیوی با داشتن ویتامین C و اسید قهوه، دو ماده اساسی ضد سرطان را وارد بدن ما نموده، به بدن در مقابله و مبارزه با عوامل سرطان زا کمک می کند.

هشدار

کیوی حاوی اگزالات می باشد و بنابراین افرادی که دچار مشکلات معده یا کیسه صفرا هستند باید با احتیاط آن را مصرف نمایند و همچنین افرادی که به آناناس یا خربزه حساسیت دارند، باید از مصرف کیوی پرهیز کنند چرا که ممکن است سبب واکنش های آلرژیک در آنها شود.

مطالب مرتبط